Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Brittisk Media Aegarspricka I Chelsea

Brittisk media: Ägarspricka i Chelsea

Ägaren Roman Abramovitj sätter klubben till salu

Det har länge spekulerats om att Chelsea FC:s ägare Roman Abramovitj vill sälja klubben. Nu har de spekulationerna bekräftats då Abramovitj i ett uttalande på Chelseas hemsida meddelat att han har satt klubben till salu.

Abramovitj, som köpte Chelsea 2003, säger i uttalandet att det har varit ett "otroligt svårt beslut" att sälja klubben. Han säger också att han har tagit beslutet efter att ha "tänkt mycket och noga över situationen".

Abramovitj vill ha en snabb försäljning

Enligt uppgifter i brittisk media vill Abramovitj ha en snabb försäljning av Chelsea. Han ska ha gett den amerikanska investmentbanken Raine Group i uppdrag att hitta en ny ägare till klubben.

Raine Group har tidigare hjälpt till att sälja andra fotbollsklubbar, bland annat Manchester United och AC Milan.

Flera intressenter har hört av sig

Enligt uppgifter i brittisk media har redan flera intressenter hört av sig till Raine Group för att uttrycka sitt intresse för att köpa Chelsea.

Bland de intressenter som nämns i media finns den amerikanska miljardären Todd Boehly, som också är delägare i basebollaget Los Angeles Dodgers, och den schweiziska miljardären Hansjörg Wyss.

Abramovitj kommer inte att tjäna några pengar på försäljningen

Enligt uppgifter i brittisk media har Abramovitj sagt att han inte kommer att tjäna några pengar på försäljningen av Chelsea. Han ska istället donera alla intäkter från försäljningen till välgörenhet.

Abramovitj har sagt att han fattat beslutet att donera intäkterna från försäljningen till välgörenhet för att hjälpa offren för kriget i Ukraina.

Försäljningen kan bli klar inom några veckor

Enligt uppgifter i brittisk media kan försäljningen av Chelsea bli klar inom några veckor. Raine Group ska ha som mål att hitta en ny ägare till klubben innan slutet av mars.

Försäljningen av Chelsea kommer att bli en av de mest uppmärksammade ägarbytena i Premier Leagues historia. Abramovitj har varit en kontroversiell ägare, men han har också gjort Chelsea till en av världens mest framgångsrika klubbar.


Comments